E znamená jen extáze? a ICT odborníci jsou jen "ajťáci"?

Zveřejněno 30.8.2015
"3E" - Empowerment, employability, entrepreneurship, anebo prostě lepší realizace projektů v oblasti mládeže? "NSZ" - Náš dlouholetý projekt Nenech sebou zametat! se rozšíří i za hranice Evropské unie. Prevence kyberšikany, šikany a rozšířování povědomí o Úmluvě o právech dítěte prostřednictvím peer learningových aktivit pokračuje, ICT a posílení pracovníků s mládeží?! To budou témata 2 podzimních školení pro pracovníky s mládeží, které bude pořádat občanské sdružení Change it!

"3E" - Empowerment for Youth Workers

Ve dnech 23.9.- 30.9. se v Praze sejdou pracovníci v oblasti mládeže z Polska, Chorvatska, Srbska, Portugalska, Itálie, Turecka, Rumunska a samozřejmě České republiky. Cílem tohoto týdenního školení bude zlepšit znalosti a dovednosti těchto pracovníků v přípravě projektových záměrů, pochopení tvorby vzdělávacích cílů. Účastnící budou trénovat své prezentační dovednosti, naučí se, jak realizovat své projekty s ohledem na posílení mladých lidí, podporu jejich kreativity a podnikavosti a také zaměstnatelnosti. Školení bude postaveno na řešení konkrétních praktických záležitostí, se kterými se pracovníci mohou při svých aktivitách s mladými lidmi setkávat. Na účastníky školení čeká řada simulačních her například z oblasti lobbyingu apod. a to celé za doprovodu zkušených lektorů (realizátorů úspěšných projektů či hodnotitelů žádostí).


"NSZ" - NSZ across Europe

Začátek října (1. - 7. 10.) bude věnován bezpečnosti na sociálních sítích, prevenci kyberšikany, šikany, rozšiřování povědomí o Úmluvě o právech dítěte a také efektivního využívání moderních komunikačních prostředů pro práci s mládeží. Tohle všechno bude doprovázeno nácvikami konkrétních aktivit z oblasti peer learningu za účasti pracovníků s mládeží z Arménie, Gruzie, Polska, Chorvatska, Turecka, Portugalska, Rumunska a České republiky.


Oba projekty jsou realizovány díky podpoře Evropské komise a to z grantů programu Erasmus +, sekce mládež.