Chorvatsko: FuturEU – Občanské úvahy o budoucnosti EU

Zveřejněno 9.8.2019
Ve dnech 27. až 29. června 2019 se uskutečnila v Záhřebu v Chorvatsku diskuze s tématem "Prohloubení hospodářské a měnové unie: potřebná opatření a změny" v rámci projektu FuturEU: "Citizens Reflections on the Future of EU", kterou organizoval Europe House Slavonski Brod (Chorvatsko). Do diskuze se zapojily všechny přítomné evropské státy jako Bulharsko, Polsko, Itálie, Německo a také Česká republika, kdy jednotliví účastníci vyjadřovali postoj zastoupeného státu s probíraným tématem a problémem EU.

Na programu bylo představení tématu jednotlivými představiteli jakožto zástupci Finančního veřejného institutu, Evropské komise, Evropského informačního centra či Institutu pro rozvoj a mezinárodní vztahy. Poté následovaly kulaté stoly, které měly podtématem ekonomiku a zabíraly se kvalitou výuky, strukturovanými dialogy, kvalitním vzděláním pro všechny a také například vznikem zelené Evropy.

Na toto setkání navazuje další diskuze a panelový stůl v září v Itálii, na téma Mládež a EU, které se uskuteční ve dnech 25. až 27. září.

V říjnu Česká republika bude pořádat debatu na téma Digitalizace a sociální sítě v Evropské Unii. Této debaty se zúčastní široká veřejnost, spolu se studenty Střední odborné školy Drtinova.


Fotogalerie