Jaká byla prezentace možností vzdělávání v zahraničí na "Drtinovce"?

Zveřejněno 11.12.2016
Ve středu 7.12.2016 jsme měli přednášku ohledně práce, studia a praxe v zahraničí. Přednáška byla v anglickém jazyce, takže jsme si procvičili i angličtinu. Báli jsme se, že nebudeme rozumět, ale nakonec jsme to zvládli.

Dozvěděli jsme se něco o programu Erasmus, který posílá studenty do zahraničí studovat. Zjistili jsme, že i cestování tímto způsobem není jen pro "bohaté" lidi, ale že existuje spoustu organizací, které vám hradí cestu, bydlení a jídlo, nebo aspoň z větší části. Také už víme, že se dá tímto způsobem navázat plno kontaktů, které nám pomohou jak v cestování, tak i při dalších pracovních příležitostech v zahraničí. Zajímavé je i to, že praxe v zahraničí vám otevírá plno pracovních příležitostí i u nás v České republice. A poslední plus je to, že se tímto způsobem dá ještě více naučit cizí jazyk.

Přednáška nás velice zaujala, jelikož nám toto téma přiblížili lidé, kteří si tím sami prošli a hlavně nám vyprávěli i své zážitky a historky. Náš největší poznatek je, že přednášky nemusí být nuda.

Autorka článku: Lucie Jizbová (1.C)

Fotogalerie