Winning the Game ve městě Slavonski Brod

Zveřejněno 2.8.2016
Výměna mládeže „Winning the game! 1" se konala v termínu 18. - 26.6.2016 v příhraničním chorvatském městě Slavonski Brod. Zažít neformální vzdělávání v chorvatském stylu přijelo 45 mladých lidí ze Slovenska, Polska, Turecka, Bosny a Hercegoviny, Makedonie, Španělska, Turecka, Bulharska, nemohla chybět ani česká skupinka a domácí Chorvaté.

Hlavním tématem projektu bylo podnikání, především pak společensky prospěšné podnikání. Na začátku projektu jsme se zúčastnili různých seznamovacích her, následovaly pak prezentace jednotlivých států o nezaměstnanosti mládeže a spousta různorodých aktivit, kde jsme si nanečisto vyzkoušeli, jaké to je být podnikatelem – a jak většina z nás posléze zjistila, není to úplně jednoduché :-). Hlavním vrcholem pak bylo pořádání několika akcí pro místní, ať už happening na hlavním náměstí či lekce neformálního vzdělávání pro místní mládež.

Jak už název výměny napovídá, projekt bude mít i pokračování, a to na začátku září, tentokrát v Zadaru. Proto bych chtěla popřát účastníkům tohoto projektu, ať si užijí minimálně tolik legrace a hezkých chvil jako my ve Slavonskim Brodě. Také bych chtěla tímto poděkovat organizaci Change it!, díky které jsme se mohli tohoto skvěle zorganizovanému projektu zúčastnit.


Autor: Roman Jordán (účastník projektu)

Fotogalerie