Zaujalo nás: Lídr nemyslí jen na sebe

Zveřejněno 8.8.2016
To, že někdo podává výborné pracovní výkony, ještě neznamená, že je lídr. Leadership je především způsob uvažování, z něhož vychází specifické chování, které se odráží ve všech interakcích lídra s jeho týmem. Leadership není o vás, ale o druhých. Jak byste měli začít uvažovat, abyste lidem kolem sebe pomohli vydat ze sebe to nejlepší?

Odpovědi na tuto otázku přinesl nedávný článek na serveru Entrepreneur.com. Pokud v následujících příkladech chování poznáte sami sebe, pak jste na dobré cestě. Uvažujete jako lídr.

1. Nebažíte po uznání

Vaším hlavním zájmem je dělat vaši práci nejlépe, jak umíte. Nejlepší lídři zcela oddělují spokojenost od výsledků. Spokojenými je činí jejich práce jako taková.

2. Pomáháte druhým být nejlepší

Pochopili jste, že nejde jen o vás a vaši práci, ale o kvalitu práce všech lidí kolem vás. Snažíte se vytvářet kolem sebe prostředí, které umožní všem podávat nejlepší výkony.

3. Zajímá vás kritika

Chcete slyšet názory druhých a nemáte okamžitou potřebu se obhajovat. Kritiku vnímáte jako příležitost zjistit, jak dále růst.

4. Jste zvědaví

Nesnažíte se být perfektní. Ke všemu přistupujete se zdravou zvědavostí a nenecháte se odradit předsudky.

5. Uvažujete dlouhodobě

Zajímá vás význam a přínos vašich aktivit z dlouhodobého hlediska. Záležitostmi, které nemají dlouhodobý přínos, trávíte minimální potřebnou dobu.

6. Žijete bohatý život

Uvědomujete si, že jste příkladem ostatním. Když vás vidí jako člověka úspěšného nejen v práci, ale i spokojeného v osobním životě, vyrovnaného a zdravého, cítí, že mohou žít stejně.

Zdroj: https://www.entrepreneur.com/article/279395

Fotogalerie