Zaujalo nás: Chcete práci? Pohovor je ráno v šest

Zveřejněno 5.7.2016
Výběr nového kolegy do týmu není jednoduchý. Kromě znalostí a dovedností jde také o to, aby zapadl, aby jeho chování odpovídalo tomu, co potřebujete. Existuje celá řada sofistikovaných náborových metod, které uchazeče důkladně prověří i po osobní stránce. Říkáte si, že jsou drahé? Pak pro vás máme dobrou zprávu – existují i velmi jednoduché a zároveň účinné metody, které může si je dovolit každý.

Zajímavý tip nedávno publikoval podnikatel a investor Mac Lackey na síti LinkedIn. Radí, abyste vybrané uchazeče pozvali na osobní pohovor u kávy v půl sedmé ráno. To není obvyklá hodina a pokud nejste vysloveně ranní ptáčata, může být velice obtížné přijít plně připraveni. Proč to dělal? Chtěl vidět reakce a přesvědčit se, jak uchazeči zvládají nepříjemné situace.

„Po ránu jsem téměř mrtvý..."

Někteří účastníci pohovor rovnou zrušili. Někteří naopak dorazili s předstihem, jiní přesně a další pozdě s omluvou, že jde o příliš brzkou hodinu. Lackey se soustředil na to, co po příchodu řeknou jako první. Reakce byly různé.

Často se uchazeči zmiňovali o tom, jak příliš brzo je, omlouvali se za to, jak po ránu vypadají nebo za pozdní příchod. Někteří naopak nadšeně mluvili o tom, jak brzy ráno běhají nebo co všechno zvládnou, když ještě ostatní spí (většinou přeháněli). Ti nejlepší se k rannímu pohovoru postavili jako k výzvě. Mluvili o tom, co se právě naučili o ranní produktivitě.

Teď si představte, že důležitý klient přesune schůzku na brzkou ranní nebo pozdní večerní hodinu či do zcela neznámého prostředí. Jak byste chtěli, aby na to váš zaměstnanec reagoval?


Zdroj: https://www.linkedin.com/pulse/show-up-630-morning-mac-lackey

Fotogalerie